OBUSTAVA ISPORUKE TOPLE VODE ZAPADNOM DIJELU ZAGREBA

Zagreb, 13. lipnja 2023. – Zbog radova na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane (EL-TO) Zagreb u razdoblju od 19. lipnja 2023. do 26. lipnja 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba, odnosno u naseljima Trešnjevka, Knežija, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani, Voltino, Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica. Paraleleno s navedenim radovima HEP-Toplinarstvo provodi radove u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, zbog kojih će krajnji kupci u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Gajnice i Malešnica biti bez tople vode do 10. srpnja 2023.

Osim obustave isporuke toplinske energije zapadnom dijelu Zagreba, podsjećamo da će zbog radova revitalizacije bez tople vode od 14. lipnja 2023. do 3. srpnja 2023. biti krajnji kupci u novozagrebačkim naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština. Sve informacije o projektu i popis obustava isporuke tople vode građani mogu pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

Radovi na proizvodnom postrojenju Elektrane-toplane provode se s ciljem optimiranja postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrebački centralni toplinski sustav te električna energija za elektroenergetski sustav Zagreba i Republike Hrvatske. Projektom „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, sufinanciranim  bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže. Dotrajali vrelovodi će se zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava.

Radnici HEP-Proizvodnje i HEP-Toplinarstva uložit će maksimalne napore da radove na toplinskom sustavu provedu u što kraćem roku, kako bi krajnjim kupcima osigurali isporuku tople vode.

Krajnji kupci se mole za strpljenje i razumijevanje.

Kontakt: odnosisjavnoscu@hep.hr